Strömstareinventering 20/2

Strömstare, Hans Henrik Noehr

Strömstare fotograferad av Hans Henrik Noehr

Strömstareinventering nr 2 kunde genomföras den 20/2 trots att vattenföringen var mer än normal. Nossan var nästan istäckt, så fåglarna var koncentrerade vid forsarna. Som vanligt blev Bredöl vårt första stopp, ingen strömstare, men minst 160 gräsänder och två knipor. Stopp två blev Baljefors, ingen strömstare sågs där, men dock en gärdsmyg. Tredje stoppet Främmestad bidrog med hela fem strömstarar, tre knipor, två storskrake och minst tolv överflygande grågäss. Fjärde stoppet Tengene, ingen strömstare, men minst 110 gräsänder och en knipa. Sista stoppet blev Forshall och här kunde tre strömstarar ses, två av dem slogs och förmodligen var den tredje en hona. Där sågs även minst 35 gräsänder, ett par knölsvanar, åtta knipor, en storskrake, en ormvråk och en gärdsmyg. Sammanlagt sågs 8 strömstarar, vilket är dubbelt så många som förra gången, så de 5 inventerarna kunde vara nöjda över resultatet.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.