Fenologivandring 19 april 2020

Söndag 19 april kl.07.00 är det dags för en riktig gammal tradition! Första fenologivandringen startade 1981, så det är en pigg 40-åring som ger sig ut på vårvandring. Fenologi= läran om årstidernas växlingar, så nu ska det kollas upp hur långt våren har kommit i våra trakter. Naturskyddsföreningen tar upp den kastade ”handsken” efter Fältbiologerna som har upphört! Men vi vill hålla på traditioner, så vandringarna kommer att följa de gamla mönstren. Start som vanligt vid ”klubbstugan” Kolsbogården 22 Tengene. Men först samlas vi på Grästorps torg kl. 07.00, för samåkning. Vandringen tar cirka 4 timmar i lugnt tempo och självklart fikar vi på någon för dagen lämplig plats, så glöm inte fikat!!

Kontaktperson Leif Sjöberg tfn 0705 22 34 94 eller sjoberg.varbacka@gmail.com